varma-bryga

Hinaajat Ajax ja Varma- monipuolista hinaustoimintaa Itämerellä

Osaamista jäänmurrosta erilaisiin erikoiskuljetuksiin – Idäntie Ky

 

kuvat©

 

 

Hinaustoimintaa niin satamissa kuin myös avomerellä Itämeren alueella harjoittava yritys Idäntie Ky on erikoistunut myös avustus ja jäänmurtotehtäviin.

Yrityksellä on käytössä kansainvälinen turvallisuusjohtamisjärjestelmä (International Safety Management Code, ISM) jolla tarkoitetaan alusten turvallista toimintaa ja ympäristön pilaantumista ehkäisevää säännöstöä.

Yrityksen laivastoon kuuluvat mm. hinaajat Ajax ja Varma.

Ajax:

Rakennettu vuonna 1963 Åsiverken telakalla Åmål:ssa. Rakennettu alunperin ruotsin puolustusvoimien materiaalilaitokselle. Myyty yksityiselle omistajalle 1995 Maarianhaminaan jolloin aluksen nimeksi tuli Tuggard. Aluksen tullessa Idäntie Ky:n omistukseen vuonna 2000 alus sai alkuperäisen nimen Ajax.

Aluksen mitat ovat 33,8x9m. Syväys 3,2m. Nopeus 12 solmua

Aluksessa on ruotsalainen Nohab 6 sylinterinen 2-tahti diesel, jonka tuottama teho on 1213 KW . Pääkone pyörittää potkuriakselia suoraan ilman alennusvaihdetta. Polttoainetta kuluu matkanopudessa noin 200 litraa tunnissa. Polttoainesäilöt 65 m3.

Varma:

Aluksen on rakentanut Oy Laivateollisuus Ab Turussa vuonna 1977.  Hinaaja Varma on entinen  Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva, jonka uudeksi omistajaksi tuli Idäntie Ky vuonna 2006, ja nykyinen nimi annettiin vuonna 2013.

Pituutta laivalla on 48,3m ja leveyttä 8,6m. Konehuoneessa voimanlähteenä on kaksi Wärtsilän 810 KW:n pääkonetta. Paaluveto 30t.

Kummassakin aluksessa on hyvät majoitustilat saunoineen.

NOHAB:

on Ruotsin Trollhättanissa toiminut konepajayhtiö, joka perustettiin vuonna 1847. Nimi Nohab tulee yhtiön perustajien nimien mukaan: Nydqvist och Holm Ab (NOHAB).  Vuosisatojen 1800 ja 1900 vaihteessa yhtiö oli ruotsin suurin yksityinen yritys.

Vuonna 1978 Wärtsilä osti Nohab:n dieseltoiminnasta 51% ja loput vuonna 1984.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *