konehuone

Neste Oil:n omistuksessa ennen ollut tankkeri kulkee pohjoisen euroopan vesillä nyt Nesteen vuokraamana, turvataten energiahuollon kriittiset kuljetukset kotimaisessa omistuksessa ja Suomen lipun alla.

m/t Neste valmistui vuonna 2005, viimeisenä neljän tuotetankkerin sarjasta. Muut sarjan tankkerit ovat Jurmo, Futura ja Purha.

Neste valmistui Kiinassa, Changjiang National Shipping Group, Jingling telakalla. Saapuessaan Suomeen ensimmäisen kerran tammikuussa 2006, se toi samalla lastin Malesiasta Rotterdamiin.

m/t Neste on siis tuotetankkeri ja lastinaan se voi kerralla kuljettaa kymmentä erilaista öljytuotetta. Alus on luokiteltu myös kemikaalikuljetuksiin. Se ei kuitenkaan kuljeta raakaöljyä.

Aluksella on pituutta 169,50m ja leveyttä 23,75m. Syväys 10,9m. Pääkoneena on Wärtsilän 9 sylinterinen moottori joka tuottaa 9450 KW:n eli 12852 hevosvoiman tehon. Lisäksi kolme Wärtsilän 6 sylinteristä apukonetta. Lastikapasiteetti 28277 m3
Aluksen jääluokka on 1A super, joten se kykenee liikkumaan vaikeissakin jääoloissa ilman apua.
Aluksen perässä liehuu Suomen lippu, ja siinä on suomalainen miehistö.

Aluksen rekisteriin merkitty omistaja on SSC Neslaiva Oy, jota siis hallinnoi Huoltovarmuuskeskuksen ja Ilmarisen omistama Navidom Oy. Sitä operoi OSM Shipmanagement Finland Oy.

28.7.2021 Laivan nimeksi on vaihtunut Monjasa Trader ja lipuksi Liberia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.