m/s Mariella

Viking Linen Mariella on eniten Helsingin ja Tukholman välillä matkoja tehnyt matkustajalaiva.

Kuvat: © 

 

 

Mariella rakennettiin Turussa Wärtsilä Pernon telakalla 1985. Aluksen tilasi silloinen Viking Linen osakasvarustamo SF-Line Ab. Valmistuessaan alus oli matkustajamäärältään ja kooltaan maailman suurin matkustaja-autolautta ( vuodet 1985-1989), ja se on liikennöinyt lähes koko ajan Helsingin ja Tukholman välillä muutamaa lyhyttä poikkeusta lukuun ottamatta.

Helsingin ja Tukholman välinen matka Maarianhaminan kautta on n.269 merimailia. Tämä tekee kilometreinä 490km. Jos lasketaan keskimäärin 350 matkaa vuodessa, niin onhan niitä kilometrejäkin 30 vuoden aikana tullut.

Laivalla on pituutta 177m ja leveyttä 28,4m. Syväys 6,78m. Pääkoneet 4 kappaletta Wärtsilä-Pielstick 5750 KW yhteensä 23000 KW (31280 hv). Jääluokka 1A Super. Apukoneet 3x Wärtsilä 6R32. Kaksi Kamewa säätölapapotkuria. Öljytilavuus yhdessä pääkoneessa on 6000 litraa. Laivan pysähtymismatka täydessä lastissa ja täydessä vauhdissa  on noin 825m.

Mariellassa  typpioksidipäästöjä vähennetään Humid Motor Aid tekniikalla, jossa koneiden palamislämpötilaa alennetaan lisäämällä palamistapahtumaan höyrystettyä merivettä.

Helsingin satamassa alus käyttää maasähköä, eikä sen vuoksi tarvitse käyttää apukoneita sähköntuotantoa varten.

Estoniaa kohdanneessa onnettomuudessa 28.9.1994 Mariella saapui ensimmäisenä aluksena onnettomuuspaikalle. Aluksen saapuessa klo 02.12 Estoniaa ei enää näkynyt. Ainoastaan meressä näkyi ihmisiä ja pelastuslauttoja ja -veneitä. Mariella pysäytti potkurit, ja alukselta heitettiin mereen 150 pelastusliiviä ja neljä pelastuslauttaa. Alukseen pelastettiin pelastuslautoilta 15 henkilöä, ja helikopteri kuljetti laivalle lisäksi lautoilta 11 henkilöä.

4.8.1990 klo 20.50 aluksen yhteen pääkoneeseen tulleen vian seurauksena koneen kiertokanki tuli koneen kyljestä läpi. Samalla koneen voiteluöljystä muodostunut öljysumu syttyi tuleen. Pääkoneiden virransaanti lakkasi kun pääsähkötaulujen syöttökaapelit paloivat. Koska palon sammuttaminen alkusammutusvälineillä ei onnistunut, laukaistiin halonijärjestelmä jolla öljypalo sammui. Laivan oma miehistö sai palon sammumaan, ja pelastusasemille evakuoidut matkustajat pääsivät takaisin sisälle laivaan. Alus saapui hinattuna Helsinkiin seuraavana päivänä n.klo 16.00. Henkilövahingot olivat vähäisiä.

Laivan sisaralus on entinen Viking Linen m/s Olympia, joka liikennöi nykyään nimellä Princess Anastasia.

 

Kommentoi

avatar