meriturva meripelastuskoulutus

Meriturva-lakisääteistä pelastautumiskoulutusta merihenkilöstölle ja muille viranomaisille

 

kuvat:© 

 

 

YK:N alainen kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO ((International Maritime Organization) perustettiin vuonna 1958. Lontoossa päämajaa pitävän järjestön pääasiallisena tehtävänä on meriturvallisuus ja ympäristöasiat. IMO:n tärkein tehtävä onkin merionnettomuuksien ehkäiseminen, johon liittyy mm. merenkulkijoiden koulutus STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping) . Ensimmäinen IMO:n STCW-sopimus hyväksyttiin 1978, jossa määriteltiin merimiesten pätevyyksien minimivaatimukset.

Kaikilla kauppa-aluksilla työskentelevillä tulee olla STCW-sopimuksen mukainen pelastautumiskoulutus.
Tätä koulutusta antaa vuonna 1997 perustettu, valtion omistama Meriturva. Yksi Meriturvan yksiköistä on vuonna 2002 Lohjalle valmistunut pelastautumiskoulutusyksikkö. Palokoulutusyksikkö sijaitsee Upinniemessä.

Meriturvalla on käytössään monipuoliset ja modernit tilat kaiken kattavine välineineen. Harjoitusallan on euroopan suurin sisätiloissa oleva allas. Altaan pituus on 43 metriä ja leveys 27m. Syvyyttäkin on  neljä metriä. Aaltokoneiden ja tuulipuhaltimien avulla saadaan todenmukainen tilanne eri tilanteisiin. Altaalle on rakennettu myös oikean korkuinen laivan ulkosivu pelastuslauttoineen.

Ainutlaatuinen on myös helikopterisimulaattori, jolla harjoitellaan pelastautumista veden alle joutuneesta helikopterista

Merenkulkijoiden lisäksi koulutuksessa käy lentäjiä, sotilaita ja muita viranomaisia Suomen lisäksi myös muista euroopan maista.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *