Sterna

Suomen Lauttaliikenne Oy – Finferries

Palvelevaa ja turvallista lauttaliikennettä yli 40 reitillä.

 

Kuvat: ©

 

 

Suomen valtion omistama Suomen Lauttaliikenne Oy- Finferries, vastaa valtion yhteysalus- ja lauttaliikenteestä yli 40 reitillä ympäri suomen.

Kuljetusverkoston muodostavat lossit, yhteysalukset ja lautta-alukset yhteensä 44 eri reitillä ympäri Suomen. Pohjoisin reitti on Kemijärvellä.

Yritys kuljettaa lautoillaan ja yhteysaluksillaan vuosittain yli 4 miljoonaa ajoneuvoa ja 10 miljoonaa matkustajaa. Vuonna 2016 tehdyn asiakastutkimuksen perusteella Finferries sai yleisarvosanaksi 8,6 asteikola 1-10. Eniten arvostettiin matkustamisen turvallisuutta ja varmuutta.

Yrityksellä on käytössä kansainvälinen turvallisuusjohtamisjärjestelmä (International Safety Management Code, ISM) jolla tarkoitetaan alusten turvallista toimintaa ja ympäristön pilaantumista ehkäisevää säännöstöä.

12.4.2018 Finferriesin tytäryhtiö, Suomen Saaristovarustamo osti puolet ahvenanmaalaisesta Ansgarista. Ansgar tarjoaa saaristoliikennepalveluja Ahvenanmaalla mm. Skarven aluksella.

Skarven

 

3.12.2018 Rolls-Royce ja Finferries ovat ensimmäisenä maailmassa operoineet lautta-alus Falconia täysin itsenäisesti Paraisten ja Nauvon välillä. Lautta-alus Falco navigoi itsenäisesti Paraisten ja Nauvon välillä hyödyntäen Rolls-Roycen Ship Intelligence -teknologiaa. Paluumatka suoritettiin etäoperoidusti Turun keskustasta Finferriesin pääkonttorilta.

Lautta-alus Falcoon on asennettu lukusia sensoreita ja kameroita joiden välittämän tiedon perusteella lautta liikennöi itsenäisesti havainnoiden ympärillä olevia kohteita ja väistäen niitä.

Automaattinen rantautumisjärjestelmä muuttaa kurssia ja nopeutta automaattisesti, ja suorittaa rantautumisen ilman ihmisen puuttumista asiaan.

Vuonna 1993 valmistunut lautta Falco. Pituus 53,8m

 

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Turussa.

Katso myös Finferriesin moderni sähkölautta Elektra

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *