tankkeri m/t SCF Baltica

Sovcomflot SCF -Venäjän suurin varustamo

Venäjän suurin varustamo, vuonna 1988 perustettu Sovcomflot -SCF (Совкомфлот) on valtion 100% omistama, ja samalla yksi maailman johtavista hiilivedyn kuljetusten, seismisten ja geologisten tutkimusten ja offshore-tuotantojen huoltajista.

Toisin sanoen varustamon toimialana on raakaöljyn, polttoaineiden ja nesteytetyn maakaasun rahtikuljetukset. Se on maailman viiden suurimman energiaa kuljettavan varustamon joukossa.  Yhtiö omistaa ja operoi 146 alusta keskittyen hiilivedyn kuljettamiseen vaativissa jääolosuhteissa. Alusten yhteenlaskettu rahtikapasiteetti on 13 miljoonaa tonnia.  Laivastoon kuuluu öljytankkereita 119 kpl,  kaasutankkereita ( Lng Lpg) 13 kpl, erikoisaluksia  (hinaajat, tutkimusalukset) 12 kpl, kuivalastialuksia 2 kpl.  ( Tilanne 2018).

Varustamon alukset toimivat aikarahtaussopimuksilla useimpien merkittävien öljy- ja kaasuyhtiöiden kanssa.

Vain osa varustamon aluksista liikennöi venäjän lipun alla.  Varustamoa johtaa Putinin hallituksessa 2000 luvun alussa liikenneministerinä toiminut Sergei Frank.
Öljytankkereiden keskimääräinen ikä on 8v. Yli viisikymmentä aluksista on jääluokiteltuja, kaikissa tankkereissa on kaksoispohja.

SCF – Safety Comes First

Varustamon pääkonttori sijaitsee Pietarissa.

Sovcomflot on sitoutunut sitoutunut huoltamaan suuria energiaprojekteja Venäjällä ja ulkomailla. Yhtiön vientituotteita ovat Ohotanmeren raakaöljy ja nesteytetty maakaasu. Yhtiö on ottanut käyttöön ja kehittänyt uusia ympäristönsuojelun menetelmiä, sekä noudattaa parhaita kansainvälisiä käytäntöjä navigoinnin turvallisuuteen, palvelun laatuun ja ympäristönsuojeluun.

Tässä kuva muutamasta varustamon aluksesta.

 

Kuvat: © laivakuvat.cm

NS YAKUTIA.
NS YAKUTIA. Yksi kolmesta varustamon kuivalastialuksesta
Stepan Makarov. Huoltoalus öljy- ja kaasukentillä
SCF NEVA
SCF NEVA.
NEVSKIY PROSPECT
NEVSKIY PROSPECT.
LIGOVSKY PROSPECT
LIGOVSKY PROSPECT.
SCF BALTICA
SCF BALTICA. Historian ensimmäinen suuren luokan tankkeri joka ylitti Luoteisväylän syyskuussa 2010.
KAPITAN GOTSKY
KAPITAN GOTSKY.
PRIMORSKY PROSPECT
PRIMORSKY PROSPECT

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *