Jurmo 25049 DWT Öljytuote/ kemikaalitankkeri

Kuvat: ©

Laiva on rakennettu Kiinassa vuonna 2004 ( Jinling Shipyard ). Aluksella on pituutta 169,5m ja leveyttä 23,75m. Suurin syväys 14,9m.  Korkeus kölistä antenniin n. 40m. Lastisäiliöitä on 7 kappaletta aluksen kummallakin puolella, eli yhteensä 14 kappaletta. Näistä kaksi on ns Slop- tankkia, eli säiliöitä joihin kerätään öljyisiä jätevesiä. Tankkikapasiteetti yhteensä 28027 m3. Pääkoneen teho on 9450 KW. Nopeus 14,5 solmua.

Lastin lämmitys höyryllä. Täyden lastin lämmityskapasiteetti: 44 asteen lämpötilasta 66 asteen läpötilaan, aikaa kuluu 4 vuorokautta. Max lastin ylläpitolämpötila + 80 astetta.

Jääluokka 1 A super, eli alus pystyy kulkemaan vaikeissakin jääoloissa omin voimin, ilman jäänmurtajan apua.

m/t Jurmo on rakennettu kuljettamaan IMO II luokan kemikaaleja ja öljytuotteita kuten esim. Bensiini,diesel, raskas polttoöljy. Kemikaaleja kuten esim. hapot ja alkoholit.

Kemikaalitankkerit on luokiteltu IMO I, II ja III luokkiin, niiden kuljettamien aineiden vaarallisuuden perusteella. IMO I tuotteet ovat vaarallisimpia ja IMO III tuotteet ovat vähiten vaarallisia.

Neste Shipping. Lippu: Suomi. Neste Oil luovutti 29.4.2014 Neste Shippingin hoitovarustamotoiminnot OSM Ship Management Finlandille.

Myyty uudelle omistajalle, Ruotsalaiselle Rederi Ab Donsötank, Syyskuussa 2015. Laivan uusi nimi: Bonito Lippu: Ruotsi

12/2021 Laivan uusi nimi on NP DIKSON ja lippu Venäjä

4 Replies to “m/t Jurmo”

  1. Iiiihan vähän pitää kommentoida. Lasti lämpiää glykoolilla, mutta toki se glykooli joka kiertää sielä lastin lämmitys slingoissa, lämmitetään stimmillä.

  2. Kyllä. Varsinaisena lämmönlähteenä lastin lämmityksessä on höyry, jolla lämmitetään vesi-glykoli seos joka kiertää putkissa. Tankkilaivassa on useimmiten ns. kaksipiirinen lämmitysjärjestelmä, jossa toissijaisessa järjestelmässä kulkee vesi-glykoli seos, joka on lämmitetty ns. ensisijaisessa järjestelmässä höyryllä (tai kuumaöljyllä). Näiden kahden systeemin välissä on lämmönvaihdin. Piirit on erotettu toisistaan turvallisuussyistä, jos lastia pääsisi vuotamaan lämmitysjärjestelmän putkistoon. Kuljetettava lasti määrää yleensä lämmitysjärjestelmän. raakaöljylastin lämmitys tapahtuu höyryllä.

  3. Tässä lastin lämmitti Standardkesselin pata ja Oilonin polttimet. Oli surkein konstruktio ikinä. Sytytyspolttimet olivat aivan paskat. Ps. Jokunen vuosi niiden kanssa taistelleena tiedän….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *