Meriturvan palokoulutusyksikkö Upinniemen laivastoasemalla antaa palokoulutusta merenkulkijoille ja merenkulkualan opiskelijoille.

Hyväksytysti suoritettu palokoulutuskurssi on edellytys sille että voi työskennellä laivassa.

Kuvat: © 

 

Palokoulutusyksikkö perustettiin 1976 Helsingin merenkulkuoppilaitoksen yhteyteen. Vuonna 1997 perustettuun Meriturvaan, Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskukseen kuuluu  kyseinen palokoulutusyksikkö sekä Lohjalla toimiva pelastautumiskoulutusyksikkö. Meriturva on valtion laitos ja koulutus täyttää Suomen ja EU:n vaatimusten lisäksi kansainväliset vaatimukset. Laivaväen lisäksi koulutuksessa käy myös muita viranomaisia.

Palokoulutusyksikössä harjoitellaan erilaisia sammutustekniikoita eri sammutusaineilla. Lisäksi harjoitellaan savusukellusta aidonmukaisessa ympäristössä, vuonna 2010 käyttöön otetussa modernissa laivasimulaattorissa. Savusukellukseen tuo todenmukaisuutta oikealla liekillä palava tulipalo, kuumuus, savu sekä täydellinen pimeys.

Erillisestä valvomosta varmistetaan sukeltajien turvallisuus savusukelluksen aikana.

Kallistettava simulaattori jossa on laivan hyttiosasto antaa kuvan siitä, millaista on toimia sammutus ja pelastustehtävissä kun laiva on kallistunut.

Harjoittelemassa kuvissa on Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston merenkulkualan opiskelijoita Kotkasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *